maanantai 8. marraskuuta 2021

Enni Mustonen: Paimentyttö

 



23.4.2018: 

Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi kirjakaupasta tämä Seven pokkari läksi mukaan hintaan 11,50 euroa, 363 sivua, Otava 2017.

Takakansiteksti:
"Koko päivän olin juossut edestakaisin, passannut herrasväkeä ja niellyt ne moitteet, joita kiihtyneet naiset olivat päästäneet suustaan. Entä jos olisin tehnyt niin kuin Selma ja lähtenyt omille teilleni?"

On 1800-luvun viimeinen vuosikymmen. Kolmetoistavuotias paimentyttö Ida Eriksson päätyy dramaattisten vaiheiden jälkeen pikkupiiaksi Björkuddenin huvilaan, keskelle Topeliuksen kulttuurisuvun vireää elämänmenoa. Vastassa ovat kieli- ja säätymuuri, mutta vähitellen Ida tutustuu kirjailijaan ja tämän tyttäriin ja elämä ottaa aivan uuden suunnan.
Lumoavassa Syrjästäkatsojan tarinoita- sarjassa seurataan tunnettujen suomalaisten kulttuurikotien elämää piikatytön silmin.

"Enni Mustonen osaa luoda eloisaa ajankuvaa dokumentteja hyödyntäen." - Maaseudun Tulevaisuus

 30.11.2019:

Eile perjantai- illassa 29.11.2019 aloin lukea tätä pokkaria. Oli saatava aloittaa uus lukeminen, ku jo aloitettujen opusten luku ei houkutellut lukujumin takia. Pääsin sivulle 18 sentäs. Vaikuttaa kiehtovalle tarinalle.  

12.6.2021:

Jatkoin kirjan lukemista uudelleen pitkän tauon jälkeen maanantaina 7.6.2021. Ensalakuun hiukan surullista luettavaa, mutta jospas lukeminen eteenpäin tuottaisi mukaviakin lukuelämyksiä. 

28.10.2021:

Pitkästä aikaa tänään otin kirjan lukuun. Just päivällä olin lukenut eräästä facebookin ryhmästä, miten tämä kirja oli saanut huonon lukuarvion. Minäkin kokenut tämän kirjan työlääksi lukea. En ole kuitenkaan laittanut kirjaa vielä vapautukseen. Päätin ottaa tosta noin vain hyllystä uudelleen lukuun. Nyt lukeminen on sujunut paljon paremmin ja pääsin heti tarinaan sisään. Oikein itsekin hämmästyin moista positiivisuutta lukemiskokemuksessa. Monta sivua tuli tänään luettua.  

8.11.2021:

Vihdoin tämä on luettu. Paljon kyllä ajatuksia herättävä kirja tarinansa kera. Ajattelin, etten saa kyllä luettua loppuun, kun alku tuntui niin työläältä ja rankalta lukea, mutta kun kerta kerralta tätä vain sitkeesti luin, niin johan tämä otti minut mukaansa ja jopa hetkittäin ihan mielelläni aikaani kulutin tätä tarinaa lukien. 

On taas pois yksi kauan sitten puoliksi luettu kirja hyllystäni. Hetkittäin tätä kirjaa lukiessa tuli tunne, etten halua sarjan muita kirjoja lukea, kun tässäkin meni näin kauan, mutta kun olin tämän kirjan viimeisillä sivuilla lukemassa, tulikin tunne, että voisikin olla ihan mukava lukea sarjaan vielä lisää. 

Jää nähtäväksi, mihin kirjaan seuraavaksi uppoudun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...