torstai 18. tammikuuta 2024

Jutta Gustafsberg & Juha Rouvinen: Rakkauden voimakirja

 


Tässä on just tovi sitten itseottamani kuva justaan luetusta, tämän vuoden 2024 ekasta kirjasta.

Tilasin Rakkauden voimakirjan jo kesällä 2022 eräältä sivustolta ja silloin jo aloin lukea kirjaa, vaan muiden kiireiden keskellä lukuhommat jäi ja piti aloittaa uudestaan lukeminen keväällä 2023. 

Takakansiteksti:

RAKKAUDEN VOIMAKIRJA OHJAA LÖYTÄMÄÄN JA VAALIMAAN RAKKAUTTA

Mitä paremmin ymmärtää rakkautta, sitä helpompaa on kokea onnellisuutta ja lisätä hyvinvointia jokapäiväisessä elämässään. Rakkauden avulla voi parantaa itsetuntemusta ja ihmissuhteiden laatua. Myös tutkimustieto vahvistaa, että merkitykselliset ihmissuhteet ovat olennainen osa hyvää elämää.

Tässä kirjassa Jutta ja Juha kertovat sen, mitä he ovat oppineet rakkaudesta ja miten sen voimin elämästä tulee myötätuntoisempaa ja vähemmän kuluttavaa. Rakkauden kautta toimiminen on mahdollista kaikilla elämän osa-alueilla. Rakkauden voimakirja antaa työkaluja jokaisen ihmisen arkeen. Rakkaus antaa kyvyn tehdä itselleen ja ympärillään oleville hyvää joka päivä.

Rakkaus on ollut Jutta Gustafsbergille  ja Juha Rouviselle voimavara jo kauan ennen kuin heistä tuli pari. Juhan tutkimustietoon pohjautuva lähestymistapa yhdistettynä Jutan kykyyn innostaa ja yksinkertaistaa tekevät Rakkauden voimakirjasta mukaansa tempaavan ja ajatuksia herättävän.

Kovakantinen kirja, 200 sivuinen, WSOY 2018, painettu EU:ssa.

Omat tunnelmat luetusta opuksesta:

Tässä Tammikuun torstain illassa saattelin loppuun tämän opuksen lukemisen, vaikka koitin opusta säästeliäästi lueskella viime kuukausien aikana. Tykkäsin kyllä lukea tätä opusta. Valtavan hienoja kuvia kirjassa ja hienoja lisätekstipätkiä myöskin, niistä kyllä tykkäsin. Jokainen uusi aukeama oli suuren suuri arvoitus ja se tässä kirjan lukemisessa olikin niin metkaa ja kivaa. Ei yhtään kyllä tiennyt, minne tarina johdattaa. Sen takia kenties halusinkin lukea kirjan tekstiä säästeliäästi. Joidenkin lukujen olisin halunnut olla pidempiä, kun tekstiä oli niin mukavaa lukea. 

Tässä illassa kun lueskelin kirjaa, tuli mieleeni kirjan julkaisuvuosi 2018 ja mitä kaikkea maailmassa on sen jälkeen viime vuosina tapahtunut, niin paljon kaikkea ikävää ja pahaa. Tuli väistämättäkin sellainen tunne, että ihan kuin olisi lukenut kirjaa jostain kaukaa menneisyydestä tai jostain kaukaa, jotenkin toisenmoisesta maailmasta. Sillä olihan tuon vuoden (2018) jälkeen Suuria Tapahtumia maailmassa, jotka muuttivat kyllä paljon. 

Ihan tarkoituksella en ruodi kirjan sisältöä, enkä kerro siitä sen enempää. Mä olen kenties hiukan erilainen kirjabloggaaja. Metkaa myöskin, että Jutalla ja Juhalla on tuolloin olleet vielä edelliset sukunimet. Hehän ovat pariskunta Larm nykyään. Kiitos vaan heille tästä ihanan mukavasta, metkasta, yllätyksellisestä ja kivasta kirjasta. Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa kaikille, joita Rakkaus kiinnostaa. Ja ketäpä ei kiinnostaisi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Carl Mesterton & Curt Ulftedt & Miisa Lindén: METSOLAT Tie kotiin

  Bookcrossing-kirjana aikoinaan tullut kovakantinen kirja, 343 sivua, Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1993. Takakansiteksti: Lähes 2 milj...