perjantai 21. tammikuuta 2022

Prinsessa Märtha Louise ja Elisabeth Nordeng: Herkäksi syntynyt

 


Kovakantinen kirja, 255 sivua. Kustannusosakeyhtiö Otava 2019. Suomentanut Ebba Erolin.

Takakansiteksti: 

Erityisherkän elämä on erilaista lapsena, aikuisena ja vanhempana - varsinkin, jos olet Norjan prinsessa.

Prinsessa Märtha Louise kertoo ensimmäistä kertaa elämästään erityisherkkänä kollegansa Elisabeth Nordengin kanssa. Prinsessa ja tavallisen naisen tarinat kietoutuvat kiehtovalla tavalla yhteen. Henkilökohtaisista kokemuksista sekä kohtaamisista asiantuntijoiden kanssa syntyy uudenlainen kuva erityisherkkien maailmasta. Siinä maailmassa herkkyys voi olla voimavara, kunhan ottaa siitä itse vastuun. Koskettava ja ajatuksia herättävä omaelämäkerrallinen opas sisältää myös harjoituksia erityisherkkyyden vaalimiseen.

"Me kuulemme mitä sanot. Mutta kuulemme ja näemme kaiken muunkin."

Norjan prinsessa Märtha Louise (s.1971) on elänyt julkisuuden valokeilassa syntymästä asti. Hän on koulutukseltaan fysio-ja Rosen-terapeutti. Märtha Louise on suosittu kirjailija ja tv-esiintyjä. Elisabeth Nordeng (s.1968) on valmistunut laivamekaanikoksi mutta vaihtoi suuntaa ja pätevöityi energiahoitajaksi. Yhdessä he ovat perustaneet itsensä kehittämiseen liittyvän yrityksen, joka järjestää kursseja ja valmennuksia.

Omat tunnelmat kirjasta:

Olin miettinyt pitkän aikaa,että tämän kirjan haluan lukea. En kuitenkaan heti tehnyt ostoa huutonetistä, vaan tämä oli sivustolla jonkin aikaa seurannassa minulla. Kuitenkin joulukuussa viime vuonna 2021 tämä kirja alkoi kiehtoa sillä tavalla, että tein oston tästä ja sainkin kirjan postitse 13.12.2021 ja aloin samana päivänä lukea tätä kirjaa. Kuitenkaan en tätä opusta ihan joka päivä lukenut, vaan tuli luettua ensin muutama muu kirja pois alta, jonka jälkeen taas keskityin tämän kirjan lukemiseen. Tekstit kirjassa kiehtoivat minua tavalla, joka sai kirjaa lukemaan hiukan säästeliäästi ja hiljaa mielessäni makustellen. Kunnes sain kirjan eilen 20.1.2022 luettua loppuun iltaysin jälkeen. Ihan hyvä opus ja ajatuksia heäräsi monemoisia lukemisen aikana. Tämä kirja on tämän vuoden neljäs loppuun luettu kirja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...