maanantai 26. kesäkuuta 2023

Hector Garcia (Kirai) & Francesc Miralles: Ikigai Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain

 



Kirjastolta lainattu toinen opus, jatkolainassa. 178 sivuinen, kovakantinen, Gummerus Kustannus Oy Helsinki, Bookwell Oy Juva 2017, suomentanut Satu Ekman.

Kirjan takakansiteksti:

Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, syy olemassaoloon. Sen tavoittelu ja löytäminen tuo elämään merkitystä, onnea ja niiden myötä terveyttä ja menestystä. Sana ikigai muodostuu sanoista iki, elämä, ja kai, omien odotusten ja toiveiden toteuttaminen.

Kirjassa tarkastellaan elämää Okinawan lähellä sijaitsevassa Ogimin kylässä. Ogimi on yksi harvoista ns. sinisistä vyöhykkeistä, joiden asukkaat elävät muuta maailmaa yleisimmin yli satavuotiaiksi ja säilyttävät elinvoimansa korkeaan ikään asti. Ikigai sisältää myös kuvitettuja ohjeita fyysiseen harjoitteluun.

Espanjasta ponnahtaneesta menestyskirjailijasta tuli kansainvälinen ilmiö: oikeudet myytiin nopeasti 27 maahan. Ikigai sopii paremmasta elämästä haaveileville, hyvinvointi- ja inspiraatiokirjojen lukijoille ja japanilaisesta elämäntyylistä kiinnostuneille. Myös yritykset ovat ottaneet kirjan työkalukseen.

Omat tunnelmat kirjasta:

Tämän kirjan parissa ei kauaa aikaa kulunut. Kun ekan kerran otin lukuun, niin yhdellä lukukerralla meni varmaan parikymmentä sivua. Sivut aika nopsalukuisia ja jotenkin tämän kirjan teksti otti ihan imuunsa ja ei voinut heti lopettaa lukemista, kun oli kerran päässyt aloittamaan. Useamman vuoden Ikigai-kirja ollut toivelistallani ja on sellainen mielikuva, että tästä on joitakin muitakin kirjoja kirjoitettu, kenties joitain hiukan useampisivuisia opuksia, mutta tämä kun tuli kirjastolla keväällä vastaan, niin olihan tämä lainattava ja nyt sitten tänään hiukan ennen puoli kolmea sain tämän pääteltyä loppuun. Nyt kun asiaa mietin, niin olisin kyllä voinut tästä aiheesta lukea paksummankin opuksen, kun kerran vauhtiin pääsin. Kenties tämä kuitenkin jääpi ainuaksi tätä laatua luettavista. 

Vielä on yksi kirjastolta lainattu kirja odottamassa lukuvuoroaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...