tiistai 11. heinäkuuta 2023

Allan Kardec: Henkien kirja

 



Julkaistu ensimmäisen kerran googelin mukaan 18.4.1857. 586 sivua. Kääntäjä Pekka Kaarakainen, Allan Kardecin opin ystävät julkaisijana ja kustantajana vuonna 2020, lukijana Anne Piirainen. 

Adlibriksen sivuilta:

Kun olet lukenut Henkien Kirjan, sinulla ei tule olemaan enää syytä pelätä kuolemaa. Henkien Kirja antaa sinulle vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin, joita sinulla voi olla kunkin sielun alkuperästä, luonteesta ja kohtalosta maan päällä ja myös muissa maailmoissa. Se myös käsittelee Jumalaa, luomista, moraalisia lakeja, Henkien luonnetta ja niiden suhteita ihmisten kanssa. Kirja sisältää vastaukset, jotka useat meediot sanelivat Jumalaa rakastavilta korkeammilta Hengiltä.
Henkien Kirja on virstanpylväs opille, joka on tehnyt syvällisen vaikutuksen huomattavaan osaan ihmiskunnan ajattelua ja elämännäkemystä siitä lähtien, kun sen ensimmäinen ranskankielinen painos julkaistiin vuonna 1857.

Allan Kardecin kirjoja on myyty jo yli 25 miljoonaa kappaletta. Henkien Kirja on jo aikaisemmin käännetty pääkielet mukaan lukien mm. viron, ruotsin, norjan ja venäjän kielille, ja ympäri maailmaa on nykyään tuhansittain ryhmiä, jotka opiskelevat tähän kirjaan koonnettua oppia. Nyt ensimmäistä kertaa tämä materiaali on saatavilla suomen kielellä.


Omat tunnelmat tästä oppikirjasta ja sen kuuntelusta:

Kirja oli jaettu viiteen eri osaan. 

Ensimmäinen osa kesti reilun kaksi ja puoli tuntia, toinen osa kesti reilun tunnin, kolmas osa oli kaikkein pisin ja kesti reilut kahdeksan ja puoli tuntia, neljäs osa kesti reilun neljä tuntia ja melkein kolme varttia ja viides ja viimeinen kesti reilun kolme tuntia.

Tänään tiistaina 11.7.2023 urakoin kokonaan viidennen ja viimeisen osan, kun aloitin aamun oppitunnin jo puoli kuudelta aamulla, toisen oppitunnin aloitin ennen puoli yhtä tässä iltapäivässä. Tämä toinen päivän oppitunti oli kyllä kaikkein haastavin. En olisi millään jaksanut keskittyä kuuntelemaan luettua, mutta pakotin vain itseni, sillä olin päättänyt, että tänään tämän kuuntelu pitää jo tulla päätökseen, etten jaksa enempää enää. Olin siis kuunnellut tätä luettua äänikirjaa todella monena viikkona ja monena päivänä, välillä oli viikkoja, etten kuunnellut ollenkaan. Ei vain sytyttänyt kuunteluun ja opiskeluun, jota tämän kuuntelu mulle oli. 

Kyllä tässä päivässä tuli jo sellainen tunne, että haluan lähtee kauas pois läppäriltä ja oppitunnilta. Ei tämän kuuntelu mitään herkkua ollut. Enivei, nyt se on tahkottu tämäkin oppi. En tiijä, jäikö tästäkään yhtään mitään fiksua mieleeni, rikastuttamaan ajatusmaailmaani. Kyllä mä nyt olen aivan varma, etten enempää Allan Kardecin kirjoihin tuhlaa kallisarvoista aikaani. Nämä opukset saapi jäähä nyt unholaan. Mä olen nyt niin kypsynyt, että ei paremmasta väliksi. Vaan on se ihanaakin ihanampaa, kun saapi tämän äänikirjan pois päiväjärjestyksestä. Sanon vain, että huh, mikä urakointi! Yli 22 tuntia opiskelua pitkällä aikavälillä. Joskus kuuntelin 10 minuuttia, joskus vartin, joskus puoli tuntia, joskus tunnin ja sitten tänään toisella oppitunnilla reilut kaksi tuntia! Se ol nyt täsä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...