perjantai 29. heinäkuuta 2022

Ulla-Mari Kivi: Rakkauslukko

 


Kirjastolta bongattu reilu viikko sitten maanantaina. En ole koskaan aiemmin lukenut kyseisen kirjoittajan tuotantoa. Eteeni tuli kaksikin kirjaa ja lainasin molemmat.

1. painos, 2020, Painopaikka Petro Ofsetas, Vilna, Reuna Oy, Kouvola, sivuja 233.

Takakansiteksti:

Hilla ja Hanna ovat parhaat kaverit, ja nyt hyvää ystävää tarvitaan. Kirjastonhoitaja Hannan parisuhde on kariutunut ja kesä on tulossa. Hanna on päättänyt, että hän ei vietä lomaa sinkkuna! Ystävykset käyvät viikonloppumatkalla Britanniassa, jossa Harryn ja Meghanin häät virittävät sopivasti romanttiseen tunnelmaan. Röntgenhoitajana työskentelevä Hilla on myös sinkku. Hänellä ei ole kiire mihinkään, ei ainakaan avioon. Hän lähtee Hannan seuraksi rientoihin, vaikka hänen mielestään parasta viikonlopuissa on se, että saa laiskotella. Hillan naapuriin muuttava palomies Mikko on Hannan mielestä tosi kiinnostava, mutta Hilla ei osaa katsoa edes naapuriparvekkeen miestä sillä silmällä. Rakkauslukko on hyväntuulinen kirja ystävyydestä, rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Omat tunnelmat kirjasta:

Jos ei välitä, että kirjassa vilisee sanojen taivutusvirheitä oikein vilisemällä, niin tämä opus on ihan menettelevää luettavaa. Minua kaikki eri sanojen taivutusvirheet sai pitämään kerta kerralta vähemmän ja vähemmän tästä kirjasta ja tarinasta. Kun ajattelin, että ei tule enää yhtään kirjoitusvirhettä, niin hups, olikin sukunimi vaihtunut toiseksi. Ensalakuun oli tarinassa Kumpumäki sivulla 228 ja sivulla 232 nimi olikin Kumpusalo. 

Siis minkä ihmeen takia kirjoittajat eivät voi huolellisesti tarkastaa kirjoittamaansa tekstiä, ettei teksti vilise sanojen taivutusvirheitä ja ihan selkeitä kirjoitusvirheitä??? En ymmärrä! Olihan tämäkin kokemus muiden joukossa. Kyllä mä luen vielä sen toisenkin opuksen, ihan vaan sillä, että näen, onko siinä kirjassa yhtä paljon virheitä, kuin tässä ol. Lukee, ken tahtoo ja joka ei niin pistä väliks, vaikka tarinassa olinkin kirjoitusvirheitä.

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...