lauantai 30. heinäkuuta 2022

Anneli Kivelä: Katajamäellä kuohuu

 


Kovakantinen kirja, 239 sivuinen, 5.painos, Bookwell Oy Juva 2014, Karisto Oy Hämeenlinna 2009. 

Olen hankkinut kirjan huutonetistä. Justaan äsken, tässä lauantai-illassa 30.7.2022 sain luettua tämän kirjan loppuun.

Takakansiteksti:

Katajamäen uusi pitopalvelu kukoistaa, mutta mitä kuuluukaan kulissien taakse?

Marin ja Paulin perustama pitopalvelu lähtee vauhdilla liikkeelle! Puitteet Paulin kotitilalla Salavassa ovatkin vertaansa vailla: parisataavuotias päärakennus, vehmas pihapiiri kotieläimineen, rannassa savusauna... Mutta menestys vaatii kovan hinnan. Komean julkisivun takana Marin ja Paulin avoliitto on hajoamaisillaan. Jaakko Pajunen, kotikylille palannut rikas ja komea bisnesmies, vainuaa otollisen maaperän ja alkaa piirittää Maria. Miehellä on varsin kyseenalainen maine, mutta Mari huomaa Jaakossa olevan outoa vetovoimaa. Jaakko saa Marin nauramaan ja tuntemaan itsensä kauniiksi ja haluttavaksi - mitä Paulilta on ollut turha odottaa enää aikoihin. Mutta kun Paulissakin on silti omat hyvät puolensa! Marilta vaaditaan nyt aikuismaista ratkaisua. Suuria ratkaisuja ovat tehneet myös rapakon takaa joulunviettoon piipahtavat Eija-Leena ja Arttu. Katajamäkeläisten arvomaailmasta paljastuu asian myötä aivan uusia piirteitä.

Anneli Kivelän Katajamäki-sarja on edennyt jo neljänteen osaansa. Sarja kuvaa pienen hämäläiskylän elämänmenoa raikkaalla, nykyaikaisella (2009) otteella.

Omat tunnelmat kirjasta:

Tämä ol nyt toinen lukukerta tälle kirjalle. En tykännyt lukea kirjaa, kun Mari alkoi heilastella Jaakon kanssa ja petti Paulia. No, sit Mari yllätti Paulin ja Tuijan paneskelemasta ja Mari sai hyvän syyn mennä Jaakon kainaloon. Muutenkin tuosta Jaakosta saa niin ärsyttävän mielikuvan. No, tämä kirja on nyt luettu loppuun. Onkin viime aikoina tullut pääteltyä loppuun useampi opus, kun ol puoliksi luettuna. Tämäkin kirja notkui luvun alla pidemmän aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...