torstai 17. elokuuta 2023

Deepak Chopra, Debbie Ford & Marianne Williamson: Varjominä Löydä kätketty voimasi

 



Itse ottamani kirjan kansikuva tässäkin päivityksessä.

Kirjastolta lainassa oleva, nipun kolmas ja viimeinen opus.

Englanninkielinen alkuteos The Shadow Effect. Illuminating the Hidden Power of Your True Self, 2010.

2. painos Basam Books, 2010, 2015, suomentaja: Leena Siitonen. 243 sivuinen. 

Takakansiteksti:

Tässä kirjassa New York Timesin bestseller-kirjailijat Deepak Chopra, Debbie Ford ja Marianne Williamson kirjoittavat onnellisuuden mahdollisesti suurimmasta esteestä: varjosta, eli siitä persoonallisuutemme osa-alueesta, joka pitää sisällään kielteisiksi mieltämiämme piirteitä. Vaikka varjo on lähtemätön osa meitä, kulutamme paljon aikaa ja energiaa sen kieltämiseen ja siltä pakenemiseen. Varjominä on perusteellinen ja käytännöllinen opas itsemme kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen. Vasta hyväksyttyämme varjopuolemme voimme tavoittaa todellisen ja eheän olemuksen ja saada käyttöön kaikki sisäiset voimavaramme.

Deepak Chopra on kansainvälisesti tunnettu itämaisen filosofian opettaja. Hänen kirjansa ovat olleet lähes kaikilla yhdysvaltalaisilla bestseller-listoilla ja myyneet miljoonia kappaleita kaikkialla maailmassa. Basam Books on julkaissut Chopralta aiemmin teokset Salaisuuksien kirja (2009), Sielukas johtaminen (2011), Maailmankatsomusten taistelu (2012) ja Superaivot (2014).

Debbie Ford (1955-2013) oli amerikkalainen kirjailija, muutosvalmentaja ja opettaja, jonka työtä emotionaalisen ja henkisen kasvatuksen alalla pidetään hyvin merkittävänä. Basam Books on julkaissut Fordilta teoksen Rohkeus (2012).

Marianne Williamson on kansainvälisesti tunnettu luennoitsija ja kirjailija. Hänet on listattu yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista henkisistä opettajista. Basam Books on julkaissut häneltä teoksen Vaurauden salaisuus (2013). 

Ajatukset tästä luetusta kirjasta:

Tämä kirja on jaoteltu kolmeen osaan, jonka jokainen kirjaa kirjoittanut henkilö on itse kirjoittanut.  Ensimmäinen osa käsittelee Varjoa, toinen osa käsittelee, kuinka päästä sovintoon itsen, toisten ja maailman kanssa ja kolmas osa käsittelee, kuinka vain Valo voi karkoittaa pimeyden. Sen jälkeen on 20 kysymystä sisältävä Varjotesti ja lopuksi on kerrottu vielä kirjailijoista.

Kirja tuli kirjastoreissulla vastaan, kun olin jo menossa lainaustiskiä kohden kahden opuksen kera. Tämä oikein pompsahti alahyllyltä silmiini kannen värimaailman kera ja läksi lainaan. Nyt sitten tänään sain luettua tämänkin kirjan loppuun. Päivää vajaat kolme viikkoa ja kolme luettua kirjaa. Aika hyvin minulta kyllä, kun välillä menee useampikin viikko, että ei vaan saa luettua. 

Mitäkö tästä opiskeltavasta kirjasta jäi mieleeni? Siinäpä vasta hyvä kysymys. Päällimmäisenä kenties ehkä se, että meissä jokaisessa ihmisessä on varjo, joka pitää oppia hyväksymään. Varjoa ei pääse karkuun juoksemalla, se on ihmisen itsensä pimeä puoli. Siihen hyvä taltuttamiskeino on Rakkaus ja anteeksiantaminen. Miten sitten pystyä antaan anteeksi ihmiselle, joka on joskus satuttanut ja tehnyt sellaista väärää, mitä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua? Se ei todellakaan ole helppo tie. Se ei tapahdu hetkessä. Kannattaa varmaan antaa ensin itselleen anteeksi tapahtunut ja sitä kautta yrittää antaa henkilölle anteeksi, joka on tehnyt jotain pahaa/väärää. Kyseinen väärintekijä voi olla jo edesmennyt, mutta hänelle voi siltikin antaa vielä anteeksi. Voi antaa anteeksi sydämessään. Ottaa aikaa itselleen, käydä rauhassa mielessään läpi tapahtunut ja päättää antaa anteeksi tapahtunut vääryys. Ei se sittenkään välttämättä heti tunnu siltä, että tapahtunut olisi anteeksi annettu. Kyllä se on valtavan pitkä tie, ennen kuin pystyy henkilöstä rakkaudellisesti ajatella. Vain siten voi vapauttaa itsensä taakkalastista, jota on kenties ehkä vuosia, tai jopa vuosikymmeniä kantanut reppuna selässään, tai jopa kivirekenä vetänyt perässään. 

Rakkaus. Siinä on kyllä Valtavan Kaunis Sana. Se pitää sisällään monia tunteita ja se herättää monen, kenties syvällä pinnan alla olevan tuntemuksen pintaan, kun tulee kohdalle Se Oikea Henkilö, joka laittaa miettimään syvällisiä asioita oikein pidemmästikin. Rakkaus ei synny hetkessä. Ihastus kylläkin voi tapahtua nopeastikin hyökyaallon lailla, mutta se ei kauaa kestä, vaan se hälvenee ja mitä jää jäljelle? Niinpä niin, sitä voipi vain miettiä. 

Varjo voitetaan Rakkaudella. Tämä oli tämän kirjan anti minulle. Ihan mukavaa luettavaa, vaikka välistä kyllä purin omaakin mieltäni joihinkin kerronnallisiin kohtiin aikakin kärkkäästi. Tämä luettu kirja selvästikin herätti tunteita. Se oli hyvä juttu. 

On kyllä hieno asia, että sain kirjastolta lainassa olevat kirjat luettua ekan kuukauden aikana, ei tarvinnut jatkolainata.  Saa käydä palauttamassa ihan oikeaan aikaan opukset pois. Ja tämän tehtyäni, en aio käydä lainaamassa kirjastolta yhtään mitään uutta opiskeltavaa opusta tänä vuonna. On opiskelukiintiö täys. 

Suosittelen lämpimästi, jos aihe kiinnostaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iida Rauma: Hävitys Tapauskertomus

Tänään tässä illassa, keskiviikkona 15.5.2024 luovutan yhden kirjan lukemisen osalta.  Hiukan vajaat 8 kuukautta olen yrittänyt lukea ja luk...